HTML

Krémmárka-voks, bőrápolás felsőfokon

Fogyassz, szenvedj - tudatosan.

Rovatok

Friss topikok

  • Marika Bécs: Szoval en meg nemismerem a keszitmenyt ezert szeretnem kiprobalni csaknincsjel hogy hogyan rendelh... (2016.08.01. 17:21) A-vitamin, retinol
  • HomeGnome: @Ameliox: Szia!Tudnál ebbe segíteni,mert még nem sikerült olyan patikát találnom,ahol szalicil sav... (2011.12.21. 19:10) Hámlasztás, bőrmegújítás, AHA, BHA, savazzunk!
  • richardtaylor: nekem is rozáceás a bőröm szerencsére a la roshe posey rosaliacja úgy visszahúzta h a bőrgyógyászo... (2011.11.13. 13:27) Diagnosztizálj!
  • Om Yasmeen: Sziasztok, Köszi a sok jó tippet. Nekem főleg az arcom van kitéve erős napsugárzásnak. Eddig még ... (2011.02.27. 00:48) Harc a pigmentfoltok ellen
  • Anitat: Remek gyűjtemény, köszi! (2010.04.28. 14:55) Bioderma, Avene és társaik

Linkblog

Szuperbarnán, biztonságosan - UV-sugárzás nélkül

2008.05.11. 22:29 bagaela

Most, hogy így elharapódzott kis közösségünkben a fényvédelem mánia, amelyet perzse legszívesebben minden nőnemű elméjébe vésnénk - bővebben ebben a bejegyzésben - lassan-lassan konstatáljuk az igazságot - UV nélkül csokibarnának lenni, csak egy álom.
Jó esetben az ember olyan típus, akinek kifejezetten jól áll, már-már uralkodói vonásokat ad a gyönyörű (természetesen ránc-és foltmentes :) ) fehér bőr.
Vannak azonban köztünk olyanok, akik inkább kreol típusok, és fehér bőrrel inkább hasonlítanak egy kicsit sápadt-beteg emberre, mint egy arisztokratára. Dehát mégsem adhat önmagának pofont az ember - a 'csak néha megyek szoliba' felfogással, merthát minek költök annyit napvédőre, amikor 12 perc alatt romba döltöm az addigi elővigyázatoságom eredményét.

A mai világban viszont már van erre megoldás: az önbarnítók. A jó önbarnítót megtalálni, ügyesen felvinni fél siker. Jó önbarnítót találni nem könnyű, a legtöbbtől narancssárga lesz az ember, foltosan kopik, beszínezi a pórusokat, ésatöbbi ésatöbbi, de azért jó, ha van otthon egy favorit. :)

Elvégeztethetjük mással is a piszkos munkát: már itthon is megnyitották az ajtajukat a spray-tan szalonok - olyan szalonok, ahol egy koncentrált, színezett önbarnító folyadékot fújnak fel az emberre, kiválasztva a megfelelő színt, nem kell otthon pepecselni, ismételni a kenést a kívánt szín elérése érdekében, hanem fél óra alatt lehet olyan színünk, mint egy kéthetes trópusi nyaralás után. (több árnyalat közül választhatunk, lehetünk akár valószínűtlenül barnák is :) )

Személyem által bevizsgált a Révay utcában lévő szalon, ahol egy jó kedélyű, Enikő nevű hölgy végzi a piszkos munkát - piszkos azért, mert egy icipicit színezett a folyadék, hogy szépen el lehessen oszlatni, munka azért, mert nem gépbe állítják be az embert, hanem kétkezi munkával, szóró pisztollyal fújják be, kifejezetten ügyelve arra, hogy a kritikus helyeken - mint a nyak, a kézfej, a hajlatok - se terüljön el csúnyán a barnító, hanem a lehető legtermészetesebb formációban maradjon a bőrön.

A szkepticizmus örök, a teszt pedig szükséges volt - a procedúra kissé igényes (idő mire az embert két rétegben, mindenre ügyelve körbefújják) az előkészületek fontosak (a kezelés előtt mindenképpen egy jó alapos bőrradírozást kell végezni nem olajos radírral, pl. dörzskesztyűvel és tusfürdő-radírral, az egész testünkön, hogy a lehető legmentesebbek legyünk elhalt hámsejtektől)  ahol nem radírozunk rendesen (nálam kimaradt egy pici rész bevallom :) ) na ott foltosodhatunk, de ez, tetszik vagy nem tetszik, a saját hibánk.
És készüljünk fel lelkiekben is - a belváros és az otthonunk közötti távot laza, nem szoros vagy dőrzsölő ruhában kell megtennünk (melltartó nuku ;) ) és a fújás után 8 óráig nem ajánlatos fürödünk, megmosnunk a befújt felületet (vagyis az egész testünket).

Nem a legegyszerűbb procedúra, rendesen be kell tervezni az embernek, hogyha mindent ugy akar csinálni, ahogy az elő van írva. Egy alkalom kb. 3000ft.
Cserébe viszont majd 2hétig gyönyörű barnák lehetünk (nagyon száraz bőrűeknél és ekcémásoknál sajnos kevésbé tartós az eredmény, és nagyobb valószínűséggel foltosodnak is sajnos) anélkül, hogy egy icipici uv-fény érte volna a bőrünket. Persze mondanom sem kell, hogy utána nappalra ugyanúgy fényvédenünk kell a bőrünket, természetesen, és nem hátrány, ha folyamatosan testápolózunk, hogy finom, hidratált maradjon a bőrünk- ezzel méginkább csökkentve a foltosodás veszélyeit. Ez annak, aki egyébként is testápolózik, nem lesz nehéz, nekem viszont bele kellett építeni a napi (-kétnapi :)  ) rutinba.

Elérhetőségek:
Budapest, Révay utca 12. (az Andrássy úttal párhuzamos utca) 6. kerület
Bejelentkezés: 0630/991-7083 - a hölgy neve Dominus Enikő
a technikáról: by nature
 

         

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kremmarka.blog.hu/api/trackback/id/tr79464312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása