HTML

Krémmárka-voks, bőrápolás felsőfokon

Fogyassz, szenvedj - tudatosan.

Rovatok

Friss topikok

  • Marika Bécs: Szoval en meg nemismerem a keszitmenyt ezert szeretnem kiprobalni csaknincsjel hogy hogyan rendelh... (2016.08.01. 17:21) A-vitamin, retinol
  • HomeGnome: @Ameliox: Szia!Tudnál ebbe segíteni,mert még nem sikerült olyan patikát találnom,ahol szalicil sav... (2011.12.21. 19:10) Hámlasztás, bőrmegújítás, AHA, BHA, savazzunk!
  • richardtaylor: nekem is rozáceás a bőröm szerencsére a la roshe posey rosaliacja úgy visszahúzta h a bőrgyógyászo... (2011.11.13. 13:27) Diagnosztizálj!
  • Om Yasmeen: Sziasztok, Köszi a sok jó tippet. Nekem főleg az arcom van kitéve erős napsugárzásnak. Eddig még ... (2011.02.27. 00:48) Harc a pigmentfoltok ellen
  • Anitat: Remek gyűjtemény, köszi! (2010.04.28. 14:55) Bioderma, Avene és társaik

Linkblog

Paula's choice útmutató

2008.03.04. 17:59 bagaela

Paula Begounról és munkásságáról nem sok szó esett eddig itthon, Magyarországon. Paula története 25 évvel korábban kezdődik. Mint sokan mások, Ő is szenvedett az aknétól, amire rengeteg, jobbnál jobb igéretekkel kecsegtető arcápolót használt, kevés sikerrel. Sokáig sminkesként kereste a kenyerét, de különböző márkákhoz csapódva elege lett abból, hogy olyan dolgokat mondatnak vele, ami gyakorlatilag lehetelenség: például hogy egy-egy tonik bezárja a pórusokat, vagy hogy XY hidratálótól elmúlnak a ráncok. Egy idő után tv-müsorban fejthette ki nézeteit a szépségiparrol, majd 1986-ban írta meg az első, Blue Eyeshadow Should Be Illegal - ' A kék szemhéjpúdert be kellene tiltani' cimű könyvét.
A könyv nagy siker lett, rengetegen követelték a folytatást- erre válaszul Paula megírta a Don't Go To The Cosmetics Counter Without Me cimű könyvét, amely a hatóanyagokról, azok kapcsolatától kezdve a különböző termékek összetételén át az ár-érték arányon keresztül mindennel foglalkozik. Mivel mindíg van mivel bővíteni a palettát, ma már a hetedik kiadásnál tartanak.

Az évek során Paula rengeteget olvasott, kutatott, tanult (még az iskolapadba is visszaült, hogy bővítse a kémiával kapcsolatos imereteit) és mára már saját termékekkel, ezernyi értékeléssel és saját, on-line lérhető összetevő-szótárral rendelkezik.

Bár a tanácsadó és a saját termék egy helye való használata feltételezné, hogy a tanácsadás némileg egyoldalú, de Paula nem mondja azt, hogy csak és kizárolag az Ő termékei a jók. Az értékeléseiben részletesen kitér a mit-miért kérdésekre, és nála megeshet, hogy egy 3-5 dolláros termék kap kiváló értékelést, és joformán nincsen olyan kozmetikai márka, aminek 1-2 termékét ne értékelné jóra. 

Ezek után nézzük a termékeit, az európai katalógus szerint:

Lemosók:   minden tisztító vízzel használandó, a nem tartós sminket minden további nélkül eltávolítja minden formula, a tartós sminkre helyileg a Gentle make up remover való.

Gentle Touch make up remover - mindenféle bőrítpusra használható sminklemosó, a makacs, ragaszkodó sminkekhez  /118 ml, ára 15,50€, kb 4000ft/

One step facial cleanser - normal do dry skin
: egylépéses tisztító  normál/száraz bőrre
One step facial cleanser - normal to oily/combination skin : egylépéses tisztító normál/zsíros, kombinált börre

Skin recovery Cleanser - normal to very dry skin : a normál-száraz bőrtípus lemosója
Skin balancing cleanser - normal to oily/combination skin : lemosó a normál-zsíros/kombinált börtíopusra
/minden lemosó kapható 237milis (15,50€) és 473milis (22,50€) kiszerelésben/

Tonikok:  használatuk egyszerű, mint minden más toniké: egy tonikkal átitatott vattapamaccsal, korongal kell áttörölni az arcot a tisztitó után.

Healthy skin refreshing toner
- normal to oily/combination skin : frissítő, antioxidánsokban gazdag formula a normáls és zsíros/kombinált bőrre.
Moisture boost hydrating toner - normal to dry skin : bőrnyugtató, normalizáló, antioxidánsban gazdag hidratáló tonik normál-száraz börre.
Skin balancing toner - normal to oily/combination skin : a kombinált bőr tonikja normalizáló, gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatással.
Skin recovery toner - normal to very dry skin :  az érzékeny, pirosodásra hajlamos, normál-száraz bőre való tonik, nyugtat, jó hatással van a lipid-háztartásra és  segíti a hidratációt.
/177 ml, ára 15,50€ -kb. 4000ft/

Hámlasztók: a Paula's choice hámlasztói, legyen szó AHA vagy BHA hámlasztóról, a piacon található egyik legjobb, ár-érték arányos termékek. PH-juk megfelelő ahhoz, hogy valóban elvégezzék a munkájukat. A hámlasztók mindegyike all skin types-azaz minden bőrtípusra való jelzéssel rendelkeznek, többféle állaggal, töménységgel kaphatóak, így mindenki kiválaszthatja a saját bőrének megfelelő formulát, illetve, hogy milyen gyakran igényli a böre. A témáról bővebben itt.

AHA: 8% Alpha hydroxy acid gel - all skin types : minden bőrtípusra használható gél állagú hámlasztó

BHA:  1%:  Beta hydroxy acid gel
                 Beta hydroxy acid lotion
          2%:  Beta hydroxy acid gel
                 Beta hydroxy acid lotion
                 Beta hydroxy acid liquid - a legtisztább, legkeveseb összetevőt tartlamazó hámlasztó, talán a legalkalmasabb a makacs pattanásokkal rendelkezőknek.
/Minden hámlasztó 118ml, 18.50 euro./

Antioxidáns készítmények:  Paula Begoun nem győzi hangsúlyozni az antioxidánsok jótékony hatását a bőrre. Repertoárjában nem találkozhatunk anti-wrinkle, azaz ránc-ellenes, ráncfeltöltő, és hasonló leírásokkal rednelkező termékekkel. Az Ő alaptétele a fényvédő, a photo-aging elkerülésére, és az antioxidánsok a bör károsodásának minimalizálására, amit a megszámlálhatatlan káros környezeti hatás számlájára írhatunk.
Az antioxidánsok megkötik a szabad gyököket, segítik a kolagénszintézist, a pigmentfoltokért felelős sejtek nromális működését, erősítik a bőr természetes védekezőrendszerét.

Az paula-féle antioxidáns szérumok szilikon alapúak. A szilikon nem egyértelműen mindíg "rossz", sőt, vannak esetek, amikor "nélkülözhetetlen", mint pl. a P.B. antioxidáns kozmetikumaiban a vitaminok szilikonba vannak feloldva/burkolva, ezert is stabilak (csak azoknak rossz, akiknek a bőre nem kedveli a szilikontartalmú kozmetikumokat, ez a mintákból kiderül) Mindenesetre érdemes megjegyezni, hogy a közkedvencnek számító Estée Luader Idealist és Cliniqu Total Turnaround szérumokban is viszonylag nagy mennyiségű szilikon található.

Skin balancing super antioxidant mattifying concentrate - normal to overy oily skin : mattító-kiegyensúlyozó szérum normál-vegyes bőrre
Super antioxidant concentrate - all skin types : minden bőrtípusra ajánlott szérum
Skin recovery super antioxidant concentrate - normal to very dry skin :  normál-száraz bőrre való szérum


+ egy hidratáló-antioidáns-fényvédős krém:
Skin balancing daily mattifying lotion spf 15 with antioxidants - normal to oily/combination skin : könnyű, mattító hatású lotion normál és kombinált bőrre, antioxidáns és fényvédő tartalomal.

Hidratálók:
Paula Begoun sajátosan kezeli a szemkrémeket. Saját termékcsaládjában nincs külön szemkrém, a hidratálók közül az összeset ajánlja a szem köré is, valamint fontos, hogy a hidratálóból a nyakra is jusson.(ami nem mellesleg szólva minden más márka használata során is erősen ajánlott, nem csak P. B. termékeinél, lévén, hogy a nyak érzékeny és vékony bőre legalább annyira igényli a hidratálást, mint az arc)
/A hidratálók 60milis kiszerelésben kaphatók, a HydraLight lotion 19.50 euro, a többi 17.50./

HydraLight moisture-infusing lotion - normal to oily/combination skin : könnyű hidratáló lotion normál-kombinált bőrre.

Skin balancing moisture gel - normal to oily/combination skin : gél állagú hidratáló normál-kominált bőrre.

Hydrating treatment cream - normal to dry skin : hidratáló krém normál-száraz bőrre

Skin recovery moisturizer - normal  to very dry skin : sérüt irritált, normál-száraz bőrre való nyugtató-hidratáló krém. Tökéletes pl. a napégés okozta irritáció enyhítésére.


Maszkok: Kétféle, egy hidratáló és egy börtisztító maszkot találunk a Paula's choice termékek között. /Mindkét maszk 118mililiter és 13.30 euro./

Skin recovery hydrating treatment mask - normal to very dry skin : finom, alapos hidratáló maszk elsősorban normál és száraz bőrre.

Skin balancing carbon mask - normal to oily/combination skin : agyag és szén tartalmával felszívja a felesleges olajat a börfelszínröl, enyhe gyulladáscsökkentö hatásával nyugtat.

2 komment

Címkék: sav hidratálás aha bha szalicilsav kozmetikai szótár paula begoun anti oxidáns

A bejegyzés trackback címe:

https://kremmarka.blog.hu/api/trackback/id/tr65365355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dézi 2008.10.28. 16:46:47

Innen tőled jutottam el Paula oldalára,majd regisztráltam a Beautypedia-ra is free trial,2 napig és sok általam használt terméket megnéztem,bár igy is találtam olyat ami nincs számontartva Paulánál sem,pl. Maria Gallanad.
Azt vettem észre,mig nagyon sok pozitiv hozzászólás van a makeupalley-n bizonyos termékekről,sőt sok esetben 90-100%-ra értékleik,addig Paula ugyanazt amit független emberek dicsérnek,ő lehúzza. Sok hsz-ban is olvastam,hogy azt irták,de jó,hogy nem hallgattam Paulára és kipróbáltam. Én a Guinot és Origins termékek esetében láttam ezt. Ez nem azt jelenti,hogy ő nem független,de az igencsak eltérő értékelése ugyanannak a terméknek azért elgondolkodtatott.Igy a jövőben mindkettő oldal értékelését megnézem.
Például Erno Laszlo-t is nagyon lehúzza,sőt azt állitja sosem volt Magyarországon bőrgyógyász,mig ezt ultrabiztos forrásból tudom,hogy az volt és Jackie Kennedy,Marilyn Monroe és Greta Garbo is használta a termékét.Szóval,a gyakorlattal és a felhasználók véleményével gyakran homlokegyenest mást ir le.De jó,hogy rátaláltam innen tőled.

bagaela · http://kremmarka.blog.hu/ 2008.12.09. 03:31:37

Dézi, ez érdekes egy kérdés, igazából soha senkinek nem szabad hinni, és törekedni kell arra, hogy az ember minél több helyről össze tudjon szedni elegendő infót. Paula az értékelésekben kizárólag az összetevőlistára hagyatkozik, ami nagyon jó, mert egy pontos képet ad: de ugyanakkor vannak olyan termékek, amelyek a kockázatos összetevők ellenére (pl. túl sok potenciális irritáló anyag) a legtöbb embernek bejöhet, akik kipróbálták, mert épp nem érzékenyek egy-egy dologra.
Vagy ott van pl. a Clinique cég 3 lépése: egy bört nem kímélő szappannal, egy iszonyatos alkoholos tonikkal és egy borzasztoan elavult normalizáló krémmel (ez a 2 lépés gyakorlatilag csak a lemoso-tonik lépéseknek felel meg más cégnél) -nem is jók a termékek, elavult, a 3 lépés együtt drága is, mégis egymásra épülve működhet is, és van akinek bejön. Más kérdés, hogy az alapkoncepció egy drámai túltisztítás-normalizálás, ami sokkoló is lehet a bőrnek, drága is, és érthetetlen is, ennek ellenére bejöhet.

Erno Laszlo ketseg kivül rendelkezett/ik termékekkel, de nekem úgy rémlik, eredetileg nem bőrgyógyász szakosodású volt, hanem talán patológus, később pedig amerikai állampolgár lett,akkortól már mint bőrgyógyász emlegetik. És a mai termékeivel nem is az a baj, hogy ne lettek volna valaha jók - ma viszont egy korszerűtlen, indokolatlanul drága termékcsaládot árulnak a neve alatt.

Paulánál alapvetően a sok, terméktől független információt érdemes elolvasni (bőrápolásról, sminkelésről általánosságban), és érdemes elmenteni az összetevő szótárát is. A többi csak opcionális. Egyébként azért nincs nála ott sok termék, mert alapvetően az amerikai piacon kapható termékeket elemzi ki, itt nálunk meg sok olyan termék (sajnos) nincs, amivel foglalkozik.
süti beállítások módosítása