HTML

Krémmárka-voks, bőrápolás felsőfokon

Fogyassz, szenvedj - tudatosan.

Rovatok

Friss topikok

  • Marika Bécs: Szoval en meg nemismerem a keszitmenyt ezert szeretnem kiprobalni csaknincsjel hogy hogyan rendelh... (2016.08.01. 17:21) A-vitamin, retinol
  • HomeGnome: @Ameliox: Szia!Tudnál ebbe segíteni,mert még nem sikerült olyan patikát találnom,ahol szalicil sav... (2011.12.21. 19:10) Hámlasztás, bőrmegújítás, AHA, BHA, savazzunk!
  • richardtaylor: nekem is rozáceás a bőröm szerencsére a la roshe posey rosaliacja úgy visszahúzta h a bőrgyógyászo... (2011.11.13. 13:27) Diagnosztizálj!
  • Om Yasmeen: Sziasztok, Köszi a sok jó tippet. Nekem főleg az arcom van kitéve erős napsugárzásnak. Eddig még ... (2011.02.27. 00:48) Harc a pigmentfoltok ellen
  • Anitat: Remek gyűjtemény, köszi! (2010.04.28. 14:55) Bioderma, Avene és társaik

Linkblog

Bioderma, Avene és társaik

2008.12.03. 20:54 ladybird

Manapság sokan fordulnak gyógyszertárban kapható márkákhoz - ki azért, mert érzékeny a bőre, és nem bírja a drogériákban, parfümériákban kapható termékeket, ki azért, mert konkrét problémára keres megoldást, van, aki meg azért, mert ár/érték arányban ezt találja megfelelőnek a bőrápolás terén.

Itt is széles a választék - a lemosók, krémek, szemránckrémek, bőrradírok, egyebek tömkelegében könnyen el lehet veszni, különösen, ha a túlzsúfolt gyógyszertárban esélyünk sincs felvilágosítást kérni az adott márkáról, pláne, mert a gyógyszerész is rég elveszett a rengetegben. Ilyenkor első körben tanácsos egy olyan gyógyszertárban körülnézni, amelyiknek van külön kozmetikai részlege, külön tanácsadóval, aki tanácsot, netán még mintát is ad - ez utóbbi az érzékeny bőrűeknek (de egyébként mindenkinek) jól jön, mivel nincs olyan kozmetikum, ami mindenkinek egyformán beválik. De az sem mindegy, hogy milyen hónapot írunk - mást igényel a bőr télen, és mást nyáron, így nem marad más, próbálgatni kell. De azt mi úgyis szeretjük. :)

 

A hasonló elnevezésű topikon újra és újra felmerülnek bizonyos kérdések egyes patikai termékekkel kapcsolatban, ezekből első körben a Biodermát szedtem egy csokorba.

A Bioderma főbb termékcsaládjai a Sensibio, a Sébium és az Atoderm (van még Hydrabio is, ez érzékeny és vízhiányos bőrre való termékcsalád, de nálunk még nem kapható), a Sensibio az érzékeny bőrre, a Sébium a zsíros-aknés bőrre,az Atoderm a száraz bőrre.

A Bioderma Sébium családdal kapcsolatban hadd helyezzek el pár mérföldkövet: a Sébium családnak van tisztitoja, egy remek radírja (hasonló az Avene bőrradírhoz, nagyon gyengéd és nem smirgliként működik :)) és krémjei:

-egy sima Sébium Creme amit nem vegyen meg senki, aki nem roacutant szed, ergo napi arcápolás szinten emlitést sem érdemel, ezt bördoki javasolja, vagy a jó patikus;

-két hidratálo-kezelőkrémje, amit föleg éjszakára érdemes használni, nappalra nemigen: Sébium AKN : mikrohámlasztó, a tulzot hámtermelést és olajtermelést produkálo, mitesszeres, de nem túl gyulladt börre; meg a Sébium AI, ez utóbbi inkább a gyulladt problémás börre vagy pattira (az ismertetőn az szerepel, hogy pattanásra helyileg, ennek ellenére, nem, nem csak pattanásra van helyileg.  Alapjában véve egy hidratálo-kezelö krém az aknés, gyulladt börre, de az egész arcra. (ha nagyon durva a helyzet akkor inkább a Diacnéalt javasolom, erről bővebben majd az Avene-nél)

-két nappalra való, mattito-normálizálo kréme, ami kozmetikailag hordhatóbb, mint az AKN és az AI, viszont a mattitás mellett még börtisztito hatása ia van: a Sébium Mat és a szinezett Sébium Mat teinté. 

A Sensibio termékcsalád az érzékeny bőrre való, itt is van szemkrém, arckrém, lemosó, maszk, sőt még lemosó tej is, ami az én személyes kedvencem - általában ki nem állhatom a lemosó tejeket, mert ragadnak, és mert utána "opálos" szemekkel, félvakon támolygok, bármennyire is igyekszem elkerülni, hogy a szemembe kerüljön, főleg, h. ez esetben általában csípnek is (ami azért vicces, mert ha valaki sminkel, az általában a szemével kezdi, így szempillaspirált a nők jelentős része használ, ha mást nem is). Ez viszont egy géles állagú, könnyű lemosó, aminek a használata után nagyon élvezem, hogy látok! :)

Ami itt még lényeges, hogy a Sensibio-n belül lehet konkrét problémákra való termékeket is találni, ilyen pl. a Sensibio AR, amit rozacea, vagy a DS, amelyet szeborrea esetén célszerű alkalmazni (ezen belül van krém, lemosó, sőt még sampon is).

Itt szükséges tisztázni, hogy ez a szeborrea nem az a szeborrea - ebben az esetben konkrét, bőrgyógyászati szeborreáról van szó, aminek a kozmetikusi korpás és olajos szeborreához nem sok köze van. Annyi, hogy a kozmetikai értelemben vett szeborrea a faggyumirigyek fokozott olajtermelése és a hámtermelés fokozodása miatt kapja a szeborrea nevet, a korpás szeborrea a tulzott hámtermelés miatt fako, érdes bör, ami nem jellemzöen van gyulladásban, az olajos szeborrea pedig a nagyon durván olajos fényü, jellemzöen gyulladt börökre használatos. (tiszta olajos szeborrea kevés van) A börgyogyászati szeborrea egy állapot, hajlam, a szeborrea lángolása maga, ami szintén a hámtermelés fokozodásával jár és általában az olajos börön jön elö, de egy sokkal inkább börgyogyászati állapot, mint kozmetikai. A korpás és olajos szeborreát normális arckezelési rutinnal szépen lehet tartani, a börgyogyszáati szeborreára pedig a fellángolásos idöszakokban kezelés kell.

A Sensibio Forte nevű krém egy speciális termék: kifejezetten az érzékeny, allergiás, gyulladt foltokra való. Bárhova kenhető, nyugtató-normalizáló hatású krém. Mehet a csalánkiütésekre (akár a közvetlenül szerzett kiütésre, akár a contact allergiás bőrreakcióra) a más kozmetikumoktól előjöt bőrreakcióra. Egy esetet kivéve: ahol hámhiány lép fel (túlhámlasztás, túl erős mikrodermabrzió, horzsolás, kidörzsölés) ott nem szabad alkalmazni, mert az nem egy normál bőrfelület, hanem hiány. Ilyen esetekben a cink-oxidos - hámpótló, hámképző krémek a nyerők, pl. a Neogranormon, az Avene Cicalfateja, vagy a sima patikai cinkpaszta.

A samponok terén is hasonló a választék, van "sima" sampon, a Nodé, ami egy folyékony, átlátszo, nem nagyon habzo (nincs benne habzást okozo anyag) gyengéd, kimélö sampon. Ezt lehet minden nap használni, akár csecsemöknek is, nem bontja meg a fejbör hidrolipid rétegét, kimélö, nem zsirositja gyorsabban a hajat, stb.

Ezenkivül létezik kétféle gyógysampon, amiket speciálisan kell használni: ajánlott egy gyors elömosást csinálni/föleg a hosszú hajúaknak, hogy kimossuk a hajból a hajformázó, kondícionáló maradékait/ utána pedig felvinni a fejbőrre a gyógysampont, jól bemasszirozni, és minimum 5 percet fenthagyni. Utána bármilyen tetszőleges balzsamot használhatunk, de az aranyszabályt tartsuk be: sampont a fejbőrre, balzsamot a hajra. Ezt jó, ha egy életre meg is jegyezzük, ha el akarjuk kerülni a reklámspirált.

A Nodé DS+ (a sima ds már nincs, ennek a modernizált verzioja a DS+) ami a zsiros korpára valo. (a zsiros korpát onnan lehet felimserni, hogy egyrészt zsirosodó hajon jelenik meg, másrészt a korpa inkább 'porszerű', mintsem lemezes lenne. Ez tulajdonképpen szeborrea, ez a szeborrea pedig szereti a börzsirt, ezért általában együtt jár.

Másik a Nodé K, ez a nagyon száraz, lemezes hullásra, psoriasisra való sampon, föleg mikrohámlaszto, nyugtató hatása van, a szeborreát kezelö hatoanyag viszont nincs benne. Ezmegy a lemezes-korpás fejbörre, és az emulzio verzioja pedig a hámlo foltokra - amik megjelenhetnek a fejbörön kivül is.

Fontos, hogy jól válasszuk ki a megfelelő gyógysampont - a két probléma gyökere teljesen különböző, és bármilyen jó lehet egy sampon, ha a hatóanyag nem a mi problémánkra való. Ha nagyon nem tudnánk dönteni, érdemes megnézni a fejbőrön kívül eső részeket: akiknek inkább problémás a bőre, hajlamos fényesedésre, mitesszeresedésre, esetleg egyértelmű jelei vannak vannak az arcon megjelenő szeboreának (piros, viszkető felület a két szemöldök között/orr/vagy szájkörüli részen, hirtelen hámlás, stb) annak inkább a zsíros korpával kell (le)számolni, míg aki inkább bőrszárazsággal, ekcémával küzd, inkább a száraz korpa a valószínűbb problémája.

Atoderm: ez a termékcsalád alapvetően a száraz bőrre kifejlesztett termékekből áll, fő profilja a lipid (azaz olaj-böőrzsír) pótlás. Kér erősségben készültnek a termékei; egyrészt a száraz bőrre, másrészt a nagyon száraz, érzékeny, ekcémás gyulladásra hajlamos bőrre.

Lemosó/tusfürdő:

-Atoderm Moussant - a nagyon érzékeny, nagyon törékeny bőrökre, és jó alternatíva lehet télre is, a kiszáradt kezeket megelőzve ezzel kezet mosni - csak egy üres folyékony szappanos üvegbe kell tölteni.

-Atoderm tusfürdő - bárkinek, bármikor. Eredetileg szárazabb bőrökre való, de normál-zsírosabb bőrön is jól működk, sőt, aki olyan lusta testápolózni mint én, annak a testápolózást is feleslegessé teszi. :)

Ja, és egy szappanmentes szappan, aki ismeri, használja, tudja miért van ilyen furcsán hangzo neve. :)

- van a sima Atoderm krém, ez egy testápoló, általános, mindenhova kenhetö, éjjel-nappal, bármikor. Viszont icipici babákra ne ez menjen, csak olyan 1-2 éves kortol.

- az Atoderm PP, ez egy, a bör lipidtermelését serkentö testápolo, ez annyira mindentöl mentes, hogy akár csecsemökre is nyugodtan mehet.

- és végül az Atoderm PO Zinc, ami egy elég erös krém, gyulladáscsökkentö, nyugtató, ezt az ekcémás foltokra erösen gyulladt börfelületekre javasolható, de miután helyreáll a gyulladás, ajánlatos sima PP-t vagy még simább Atodermet használni.

- Atoderm kézkrém - bárkinek, bármikor, előnye, hogy bár jól ápol, regenerál és száraz bőrre való, mégsem túl olajos, és ár/érték arányban tökéletes.

1 komment

Címkék: psoriasis bioderma rozacea atoderm sensibio sebium nodé szeborrea

A bejegyzés trackback címe:

https://kremmarka.blog.hu/api/trackback/id/tr85802293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása