HTML

Krémmárka-voks, bőrápolás felsőfokon

Fogyassz, szenvedj - tudatosan.

Rovatok

Friss topikok

  • Marika Bécs: Szoval en meg nemismerem a keszitmenyt ezert szeretnem kiprobalni csaknincsjel hogy hogyan rendelh... (2016.08.01. 17:21) A-vitamin, retinol
  • HomeGnome: @Ameliox: Szia!Tudnál ebbe segíteni,mert még nem sikerült olyan patikát találnom,ahol szalicil sav... (2011.12.21. 19:10) Hámlasztás, bőrmegújítás, AHA, BHA, savazzunk!
  • richardtaylor: nekem is rozáceás a bőröm szerencsére a la roshe posey rosaliacja úgy visszahúzta h a bőrgyógyászo... (2011.11.13. 13:27) Diagnosztizálj!
  • Om Yasmeen: Sziasztok, Köszi a sok jó tippet. Nekem főleg az arcom van kitéve erős napsugárzásnak. Eddig még ... (2011.02.27. 00:48) Harc a pigmentfoltok ellen
  • Anitat: Remek gyűjtemény, köszi! (2010.04.28. 14:55) Bioderma, Avene és társaik

Linkblog

Skinceuticals

2008.02.15. 12:53 ladybird

Dr. Sheldon Pinnel biokozmetológus fejlesztette ki a SkinCeuticalst, az egyik legismertebb cosmed márkát. (csak emlékeztetőül ;) - a cosmed termékek egy mix-et kepeznek a gyogyszerek es a hagyomanyos kozmetikai termekek kozott. Sokkal-sokkal hatasosabbak, mint a kozvelemeny altal kozismert markak, mert magas %-ban tartalmaznak bizonyos hatoanyagokat). Ennek egyik „gyöngyszeme”a Skinceuticals CE Ferulic serum (30 ml ≈ 128 $), ami az egyik legjobb antioxidáns, ami kapható a piacon. A Skinceuticals 3 fo programja: prevent (megelozes), protect (vedekezes), correct (korrekcio), amit a CE Ferulic serum eseteben az igen magas koncentratumu anti-oxidans cocktailban levo 3 aktiv komponens: acido L-ascorbico – 15 % tiszta C vitamin , alfa tocoferolo – 1% tiszta E vitamin es acido ferulico - ferulic sav) biztositja; a nagy %-u es tiszta (de emiatt instabil - feny es ho hatasara hamar oxidalodo!!) C vitamin stimulalja a collagen-szintezist, az E vitaminnak pedig a borben mar bekovetkezett "kàr" korrekciojaban van nagy szerepe. (~masteko) A *Ferulic C E* szerum az egyik legkomplettebb szerum, mert a C vit. az E vitaminnal pàrosban sokkal jobban "produkàlnak", a 2 antioxidans + a ferulic sav sinergiaban hatvanyozodik az anti-age hatasuk.

A Ferulic szèrum reggel hasznàlando (elég 3 naponta), a photo-aging-gal szembeni (Uva-sugarak, amelyek akkor is bombàzzàk a bort, mikor esik az eso!!) anti-oxidans hatàsàt napkozben fejti ki igazan (persze nem tilos ejszakàra sem, de folosleges, azaz hasznàlata indokoltabb nappalra). Elsősorban tavasztól őszig ( napos időben, nappalra) javasolt,de semmi baj nincs, ha télen is használjuk.

A Ferulic savas kemhatàs eseten fejti ki a hatasat, ezert legalabb 1/2 orat kell várni bàrmi egyèb kozmetikum hasznàlatàval, kulonben semlegesitve a savas pH-at, nullázódik a Ferulic hatasa is. Továbbá a tiszta C-vit. szèrum (ascorbicsav  -> Ferulic, Cellex, ...) ès a hyaluronsavas szèrumok egyuttes hasznàlata esetèn is a C-vitaminnal kezdjünk, és a hyaluronsavas szèrum felkenèsèvel szintén legalàbb 1/2 òràt èrdemes vàrnunk, ui. az ascorbicsav depolimerizàlja (szètroncsolja) a hyaluronsavat, ... elvileg (azaz a bornek) nem tortènik semmi baj, csak egyszeruen kàrba vèsz a dràga hyaluronsav.

Nem csak a Ferulic, de az AOX (10-15-20%) szerumok is antioxidáns hatással bírnak, megkötik a szabadgyököket és semlegesítik a nap károsító hatását, tehát öregedésgátlók. A fényvédőt azonban nem helyettesítik! Ez utóbbiak továbbá "csak" eros C-vitamin tartalmu szerumok (+ jaluronic sav), kevèsbè komplettek a Ferulichoz kèpest. Ès persze tiszta C-vit.-rol lèvèn szo, ezekre a szerumokra is maximalisan ervenyes az instabilitas (es a savas kemhatàsuk miatt az esetleges inkompatibilitàs/irritacio a borre). E szerumok a "prevencios" kategoriaba tartozo kozmetikumok, tehat ezek melle kell a megfelelo hidratacio is!

Az SC híres C-vitaminos szérumjai a Duke-study szerinti megfelelő tisztaságban és pH érték mellett képesek a bőr mélyére eljutni –amire sajnos nem túl sok termék képes. A dermis rétegbe juttatják a hatóanyagokat - ez a bőr mélyebb rétege, a krémek általában az epidermis rétegen ( felső hámréteg) hatnak csak....Lényege hogy 3-4 napig bent maradnak a hatóanyagok, amik serkentik a kollagén képződést és regenerálják a sejteket... 

Egy "aprosagra" felhívnám a figyelmet: a Ferulicben (es a SkinCeuticals tobbi C vitamint tartalmazo szerumaiban is!) a C vitamin "tiszta" (L-ascorbico) - azaz nem "estere" ≈ szàrmazèka (MAP = Magnesium ascorbyl phosphate) - formàban talàlhato, ezert szigoruan fèny-ho-es levegomentes helyen (pl. hutoben) tàrold, kulonben azonnal ill. gyorsan oxidalodik (ha sàrgàvà vàlt, az màr baj)!!!! Ha mar eloxidalodott termeket hasznalsz/unk, akkor pont az ellenkezo hatast fejti ki, azaz "a szabad gyokok oxidalodasa elleni vedelem helyett" elosegiti azok oxidalodasat.

Hasznos infó azoknak, akik CE Ferulic és egyéb C-vitaminos ( Skinceuticals) terméket terveznek használni! A hűtőben történő tárolás mellett a használatára „született” egy remek módszer:fecskendőbe fel kell szívni egy pár mililitert és alufóliába becsomagolni a fecskendőt. Így légmentes marad és az alufólia miatt fénytől is védjük. Ebből lehet cseppenteni az arcra és nem kell nyitogatni a nagyobb üveget. A kicsi Travel Size ampulla sem légmentes......sőt....nagyobb felületen kisebb szérumhoz ér hozzá a levegő....és az eloxidálódott L-ascorbic már hatástalan.

A Ferulic kiegészítője lehet a Hydrating B5 gél, ezt fél órával utána lehet használni, ezután mehet a megszokott krémed. A B5 gél is, mint a "csalad" osszes termeke, kivalo, egy hidratáló-regeneráló szérum; koztudott, hogy a megfelelo mennyisegu hyaluronsavat tartalmazo kozmetikumok, a hyaluronsav vizmegkoto tulajdonsaganal fogva, kivalo hidratalok (a hyaluronsav nem kozvetlenul hidratal, a hyaluronsav szerepe a "szivacs", ami megkoti a vizet, ezaltal kozvetetten hidratal). C-vitamin terápiákhoz ÉS bármilyen krém alá (szemre is) tehető nagy tisztaságú nedvességmegkötő szérum. Önmagában kevésnek érezheted, kifejezetten komplementer termék. 

Az Intense Line Defense (becenevén: ILD) hámlasztó, AHA-tartalmú szérum, heti 2-3x este kell felkenni (szemkörnyéket kihagyva). Erre, ha nem zsíros bőrű vagy, kell esti krémet/hidratálót is rakni. Az ILD egész arcra kiváló, minden bőrtípusra, szép sima, friss, feszes bőrt csinál.

A Phyto Correctiv gél ideális érzékeny vagy problémás bőrre, olajmentes és könnyű gél, gyógynövényes tartalmú és bőrnyugtató hatású.   

Szemkörnyékápolók: az Eye Renewing Gel: csak és kizárólag szarkalábakra használatos, nem sima szemápoló. Arra az Eye Cream és a Balm való például. Ez a szarkalábakat kezeli nagyon kíméletes hámlasztással.

forrás: Nathaly, masteko, pnünü

6 komment

Címkék: megelőzés hidratálás c vitamin skinceuticals aha hyaluronsav szérum intense line defense phyto corrective ce ferulic anti oxidáns hdydrating b5

A bejegyzés trackback címe:

https://kremmarka.blog.hu/api/trackback/id/tr15340314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szituka 2008.02.19. 23:24:58

Ladybird szuperul leirtad :))
Még a retinolos szérumokról,krémekről kéne infó,majd Nathaly segitségével ez is meglesz.---"szituka"

pnünü 2008.02.20. 06:09:11

Köszönjük, Ladybird!:-)
Hozzátenném, nem látom, hogy gyorsan oxidálódna a travel kisüvegcsés ferulic, közel 3 hete használom 2-3 naponta és még mindig ugyanolyan színű, konzisztenciájú, mint frissen felbontva.

fashion victim 2008.02.27. 21:36:33

Szia. Jo a cikk, bar elso blikkre kicsit bonyolultnak tunik. :) Hol lehet kapni ezeket a termekeket ?

ladybird 2008.02.28. 00:19:07

Hajjaj, no de a kozmetikumok is komplexek ám! ;) De jó értelemben. :) Egyébként külföldön kaphatók, illetve az eperneten. (www.strawberrynet.com)

fashion victim 2008.10.05. 15:46:37

Szia(sztok),

Most szeretnek Skinceutical termekeket rendelni es kisse tanacstalan vagyok. A borom erzekeny, pirosodasra hajlamos, ketoldalt kisse erdes tapintasu (szerintem hamtultermeles) a homlokom viszont az utobbi idoben (na jo egy eve, miota abbahagytam a bogyot) elegge fenyes, zsiros hatasu. Ezt figyelembe veve, a teljes arcapolas szerinted kinezhet igy :
Intense Lin Def estere (heti 2-szer 3-szor)
nappalra : B5 gel + Phyto Corr. gel valamint nyaron CE Ferulic (tudom ezt erzekeny boruek nem mindig birjak, de nekem mar volt AHA hamlasztasom kozmetikusnal es semmi problemat nem okozott a gyumolcssav)
valamint Eye Cream a szemre.
Elore is koszi a valaszt.

bagaela · http://kremmarka.blog.hu/ 2008.10.12. 01:41:23

fashion victim, ez igy rendben van :)
süti beállítások módosítása