HTML

Krémmárka-voks, bőrápolás felsőfokon

Fogyassz, szenvedj - tudatosan.

Rovatok

Friss topikok

  • Marika Bécs: Szoval en meg nemismerem a keszitmenyt ezert szeretnem kiprobalni csaknincsjel hogy hogyan rendelh... (2016.08.01. 17:21) A-vitamin, retinol
  • HomeGnome: @Ameliox: Szia!Tudnál ebbe segíteni,mert még nem sikerült olyan patikát találnom,ahol szalicil sav... (2011.12.21. 19:10) Hámlasztás, bőrmegújítás, AHA, BHA, savazzunk!
  • richardtaylor: nekem is rozáceás a bőröm szerencsére a la roshe posey rosaliacja úgy visszahúzta h a bőrgyógyászo... (2011.11.13. 13:27) Diagnosztizálj!
  • Om Yasmeen: Sziasztok, Köszi a sok jó tippet. Nekem főleg az arcom van kitéve erős napsugárzásnak. Eddig még ... (2011.02.27. 00:48) Harc a pigmentfoltok ellen
  • Anitat: Remek gyűjtemény, köszi! (2010.04.28. 14:55) Bioderma, Avene és társaik

Linkblog

Mineral make-up

2007.12.02. 23:56 bagaela

"minerál fényvédők" - "mineràl make-up", azaz mineral alapozo, puder, szemhejpor, pirosito, stb , ezekben semmilyen vegyszer, tartositoszer nincs, mert por alaku mineralok, ugyanakkor spf15 fènyszurèst biztositanak (mikozben szepitenek is!)"

Talc (zsirkő)- mentes púderek!

 

Talc (zsírkő)

Képlete: Mg3Si4O10(OH)2

Kozmetikai és gyógyszerkészítményekben töltőanyagként hasznàlatos.

A kivalo minosegu pudereknèl nincs szukseg ilyen töltőanyagra (zsírkőre), azaz talc-free (talc-mentesek), ahogy a mineral puderek (mineral veil-ek) is termesztesen csak mineralokbol allnak.

A  "tiszta" mineral-kozmetikumok inci-je kb. : Titanium Dioxide, Sericite, Kaolin, Iron Oxides, Mica, Zinc Oxide, tehat a termèszetben megtalàlhato mineràlok (nem vegyszerek), naggggyon finom porrà orolve, amit pl. az alapozo esetèn - por lèvèn - a kabuki ecsettel viszuk fel az arcborre.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

A L'Oreal uj termeket (Accord Parfait Mineral) mindenki pudernek hiszi, de nem puder, hanem por allagu alapozo. A mineral makeupok-nal is megvan minden, kezdve az alapozotol, a puderig, gyonyoruseges szemhejpuderek, pirositok,  stb.
Sajnos a L'Oreal nem hagyta magàban a tiszta, vegyszermentes port, hanem, hogy javitsa a por  "csuszossàgàt", tett bele jo kis szilikont (dimeticone), ha mar vegre egyszer szuletett egy valoban tiszta, vegyszermentes kozmetikum, akkor ok meg azt is el tudjak rontani. 

Amugy az Isadoranak (ugy remlik, hogy lattam otthon a Vaci utcai Douglasban ezt a markat) is szuletett mineral vonalu make-upja, allitolag a nagyobb gyogyszertarakban nalunk is kaphato, de mi màr itt "ràkaptunk" az igazira , amiben nincs dimeticone.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

További mineral mare-upok:

Jane Iredale (ez draga marka, a mineral makeup-nak az "anyukaja"    )

- bareminerals (ez a marka nagyon profi, de ez sem olcso) *Bare Escentuals*   por formàju alapozoja (lèteznek màrkàk, amelyeknek van compakt por formàban is pl. GloMinerals, ...).
i.d. BareMinerals SPF15 Sunscreen Foundation - Warm Tan - 2g/0.06oz -> 12.50 $

 

- glominerals (ezt a markat mar olaszországban is lehet kapni a (profumeria di nicchia-kban) -> un. luxus parfumeriakban /nem Douglas-Sephora-Limoni-Gardenia ... lanc/ ... de joooo dragaert.

- lilylolo.co.uk -> ezt Angliabol lehet megrendelni es csak samplikat is (pl. mielott beinvesztunk egy normal meretre, erdemes kiprobalni, hogy tetszik-e, es a szineket, mert azert azt internetrol nem mindig egyszeru eltalalni), az itteni lanyok nagyon-nagyon dicserik.

- everydayminerals -> mintát lehet rendelni a https://www.everydayminerals.com/ oldalon (->custom kits-> free sample makeup kit, 3 alapozot, 1 pirositot és egy korrektort lehet kiválasztani a rengeteg árnyalat közül, költséget csak az 5 dolláros postaköltség jelent, amit paypalon vagy utatlással lehet rendezni) - köszönjük a tippet Henci nevü olasónknak :)

- pureluxecosmetics


Talc-free puderek:

- Dr Hauschka

- Guerlain Meteore 

- Madina

- MAC Blot 

- Lepo (rizsporbol keszult, van "szabad" puder es kompakt puder valtozatban is,  itt nagggyon nepszeru a zsiros boru lanyoknal)

- Vian

- az osszes mineral veil .... 

(- Masteko)


Az ugynevezett kabuki ecset, sürü, kerek, leginkább egy labdához hasonlit a felülete, a mineral make upok felviteléhez és eloszlatásához.



 

3 komment

Címkék: mac smink loreal ecset spf mineral make up isadora bareminerals

A bejegyzés trackback címe:

https://kremmarka.blog.hu/api/trackback/id/tr87250251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

henci 2007.12.15. 16:48:29

Nagyon teccik az oldal!! Én most ezt az új L'orealos cuccot használom és szerintem egész jó, lehet rétegezni anélkül, hogy úgy néznél ki mintha maszk lenne rajtad :))) everydaymineralsból lehet rendelni csak mintát ingyen és csak a szállításért kell fizetni - 5 dollár, én kb egy hónapja rendeltem :)

bagaela · http://kremmarka.blog.hu/ 2007.12.16. 00:52:06

Köszi a tippet, már fel is került az oldalr! :)

Scala 2009.05.21. 19:57:50

Mesteri ez a blog, most járok itt először, csak ámulok és bámulok! :-)
süti beállítások módosítása